Kolorowy przysmak
Kolorowy przysmak

Kolorowy przysmak

Składniki:

  • szklanka śmietanki kremówki
  • tabliczka białej czekolady
  • mrożone owoce (truskawki lub maliny)
  • kilka dużych rodzynek
  • 2 łyżki miodu

przyprawy:
  • kardamon

Przygotowanie:

Śmietankę podgrzej z kardamonem. Kremówka powinna nabrać smaku przyprawy. Przecedź i odstaw do ostygnięcia. Czekoladę pokrusz i rozpuść kąpieli wodnej. Zmieszaj z odrobiną śmietanki. Pozostałą kremówkę ubij na puch i połącz z ostudzoną czekoladą. Rozmrożone owoce zagotuj, odsącz sok i zmiksuj. Posłódź miodem. Napełnij pucharki pianką. Na górze zrób kleksa i ozdób rodzynką.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.