Pałeczki cukiniowe
Pałeczki cukiniowe
Składniki:
- 1/2 szklanki tartej bułki
- olej do smażenia
- 2 łyżki startego parmezanu
- łyżeczka czosnku granulowanego
- 3 średnie cukinie (nie za miękkie)
- 1/2 szklanki mleka
- 1 szklanka sosu do spaghetti lub ketchupu zmieszanego z suszoną bazylią,
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 230 stopni. Blachę do pieczenia posmaruj olejem. Bułkę tartą, ser i czosnek dokładnie wymieszaj. Cukinie przekrój wzdłuż 8 kawałków. Każdy kawałek przekrój poziomo na pół. Do miseczki wlej mleko. Maczaj w nim cukinię, następnie obtocz ją w czosnkowej panierce. Zrób to bardzo dokładnie. Powstałe pałeczki układaj na blasze w piekarniku. Piecz około 8 minut, aż staną się rumiane. Podawaj z ciepłym sosem.