Pałeczki cukiniowe
Pałeczki cukiniowe

Pałeczki cukiniowe

Składniki:

  • 1/2 szklanki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • 3 średnie cukinie (nie za miękkie)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka sosu do spaghetti lub ketchupu zmieszanego z suszoną bazylią,

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 230 stopni. Blachę do pieczenia posmaruj olejem. Bułkę tartą, ser i czosnek dokładnie wymieszaj. Cukinie przekrój wzdłuż 8 kawałków. Każdy kawałek przekrój poziomo na pół. Do miseczki wlej mleko. Maczaj w nim cukinię, następnie obtocz ją w czosnkowej panierce. Zrób to bardzo dokładnie. Powstałe pałeczki układaj na blasze w piekarniku. Piecz około 8 minut, aż staną się rumiane. Podawaj z ciepłym sosem.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.