Sałatka pomidorowa
Sałatka pomidorowa

Sałatka pomidorowa

Składniki:

  • 1 kg różnokolorowych pomidorów
  • 6 łyżek tartego parmezanu
  • kilka listków świeżej Bazyli
  • kilka zielonych oliwek

Sos:
  • 3 łyżki octu lub soku z cytryny
  • 9 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżka delikatnej musztardy

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z ½ cytryny








Przygotowanie:

Melona obierz i pokrój na ćwiartki. Konfiturę wymieszaj z miodem i sokiem cytrynowym. Po wymieszaniu otrzymasz żel. Włóż go do lodówki na pół godziny. Jogurt wymieszaj z mleczkiem kokosowym. Ćwiartki melona układaj na talerzu. Każdą z nich polej jogurtem i kleksem z przygotowanego żelu. Margarynę rozpuść na patelni. Wrzuć wiórki kokosowe i zrumień. Posyp nimi owoce.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.