Mufiny
Mufiny

Mufiny

Składniki:

  • 250 gramów mąki
  • 70 gramów cukru
  • dwie łyżeczki cukry wanilinowego
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • laska wanilii
  • pół łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

przyprawy:
  • kardamon

Przygotowanie:

Mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia wymieszaj. W drugim naczyniu połącz jajko, mleko i rozpuszczone masło. Wymieszaj i delikatnie połącz z suchymi składnikami. Na koniec dodaj rdzeń z laski wanilii. Delikatnie wymieszaj i przełóż do foremek. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.