Orzechowe ciasteczka
Orzechowe ciasteczka

Orzechowe ciasteczka

Składniki:

  • 200 gramów mąki
  • 300 gramów mąki
  • 100 gramów mielonych orzechów
  • 100 gramów cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 paczki cukru wanilinowego

Przygotowanie:

Posiekaj masło, dodaj orzechy, żółtka, 50 gramów cukru pudru (połowa), 1 paczkę cukru wanilinowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj wałek o grubości około 3 cm. Z wałka wycinaj okrągłe ciasteczka. Na każdym odbij wzór widelca. Ułóż na pergaminie i piecz ok. 10 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Wymieszaj pozostały cukier puder i cukier wanilinowy. Obtaczaj gorące ciasteczka w tej słodkiej panierce.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.