Owocowa zapiekanka
Owocowa zapiekanka

Owocowa zapiekanka

Składniki:

  • 2 szklanki owoców (świeżych lub z puszki)
  • łyżka brązowego cukru
  • 1 i ½ łyżki mąki
  • 1 szklanka płatków typu granola
  • 2 łyżki margaryny np. Ramy

Przygotowanie:

Piekarnik podgrzej do 180 stopni. Owoce cukier i mąkę dokładnie wymieszaj. Przełóż do brytfanki. Osobno wymieszaj płatki, i margarynę. Powstałą masą posmaruj wierzch owoców. Piecz około 40 minut. Zapiekanka powinna mieć złotobrązowy kolor.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.