Dyniowe kluseczki
Dyniowe kluseczki

Dyniowe kluseczki

Składniki:

  • 30 dag miąższu dyni
  • 20 dag ziemniaków
  • 1 jajko
  • ulubiony ser
  • 2 łyżki miodu
  • mąka do posypania stolnicy

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Następnie obierz je i rozdrobnij za pomocą maszynki do mięsa lub praski. Dynię upiecz w piekarniku. Jej miąższ powinien być suchy. Oba składniki połącz, dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Zagnieć ciasto i uformuj wałek. Wycinaj małe kluseczki. Wrzucaj je w osolonym wrzątku. Podawaj z serem.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.