Zupa Halloween
Zupa Halloween

Zupa Halloween

Składniki:

  • dynia (1 kg)
  • 1/2 szklanki chudego mleka
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 10 dag sera żółtego

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Przygotuj dynię: wydrąż miąższ i pokrój go w drobną kostkę. Wrzuć do garnka i zalej wodą do ¾ wysokości. Gotuj około 12 minut. Po tym czasie wlej mleko, masło orzechowe i sól. Ponownie gotuj. Dynia powinna być miękka. Zupę dopraw do smaku pozostałymi przyprawami. Przelej do talerzy i posyp startym serem.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.