Racuszki jogurtowe
Racuszki jogurtowe

Racuszki jogurtowe

Składniki:

  • szklanka mąki
  • kubeczek gęstego jogurtu naturalnego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 jajko

przyprawy:
  • sól
  • cukier wanilinowy
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Przygotowanie:

Mąkę, proszek do pieczenia, jogurt, mleko, cukier wanilinowy wymieszaj. Ubij pianę z białka, żółtko dodaj do ciasta i ponownie wymieszaj. Ubitą pianę delikatnie połącz z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej. Wykładaj po łyżce masy. Obsmażaj z obydwu stron na rumiano. Gotowe racuszki posyp cukrem pudrem.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.