Naleśniki z serem i rodzynkami
Naleśniki z serem i rodzynkami

Naleśniki z serem i rodzynkami

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • mąka
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżeczki cukru

Farsz:
  • 250 gramów twarogu
  • kilka łyżek serka waniliowego
  • cukier wanilinowy
  • rodzynki
  • 2 jajka
  • płatki migdałowe










Przygotowanie:

Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję śmietany. Odstaw na pół godziny. Po tym czasie usmaż na oleju cieniutkie naleśniki. Twarożek rozgnieć widelcem i wymieszaj z serkiem waniliowym. Rodzynki sparz i dorzuć do sera. Utrzyj żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym. Połącz z twarożkiem i nakładaj na naleśniki. Posyp uprażonymi migdałami. Zwiń w rulon i od razu podawaj.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.