Naleśniki z serem i rodzynkami
Naleśniki z serem i rodzynkami
Składniki:
- 1 litr mleka
- mąka
- 2 jajka
- 2-3 łyżeczki cukru
Farsz:
- 250 gramów twarogu
- kilka łyżek serka waniliowego
- cukier wanilinowy
- rodzynki
- 2 jajka
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję śmietany. Odstaw na pół godziny. Po tym czasie usmaż na oleju cieniutkie naleśniki. Twarożek rozgnieć widelcem i wymieszaj z serkiem waniliowym. Rodzynki sparz i dorzuć do sera. Utrzyj żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym. Połącz z twarożkiem i nakładaj na naleśniki. Posyp uprażonymi migdałami. Zwiń w rulon i od razu podawaj.