Pasta z makreli
Pasta z makreli

Pasta z makreli

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 150 g białego sera
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 cebule
  • 3 łyżki majonezu light
  • 4 gałązki natki z pietruszki

przyprawy:
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso makreli rozdrobnij, wymieszaj z serem. Uważaj na ości. Cebulę i jajka drobno posiekaj. Wrzuć do masy rybno-serowej, dodaj majonez i dopraw przyprawami. Wymieszaj. Pastę przełóż do salaterki i udekoruj natką pietruszki.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.