Faszerowana papryka
Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Składniki:

  • papryka
  • włoszczyzna
  • kostka rosołowa
  • 20 dag sera żółtego

farsz:
  • 1/2 kg mielonego mięsa (karkówki lub z indyka)
  • torebkę ugotowanego na twardo ryżu
  • cebula
  • marchewka utarta na drobnej tarce
  • cztery średniej wielkości papryki











Przygotowanie:

Przygotuj paprykę: umyj i wydrąż gniazda nasienne. Przygotuj farsz i napełnij nim papryki. Włoszczyznę umyj i ułóż razem z paprykami w naczyniu żaroodpornym. W ½ litra wody rozpuść kostkę rosołową i zalej papryki. Zamknij naczynie i duś w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 35 minut. Pod koniec pieczenia, papryki posyp startym żółtym serem i nie przykrywaj naczynia. Gdy ser się rozpuści danie jest gotowe.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.