Puree marchewkowe
Puree marchewkowe

Puree marchewkowe

Składniki:

  • 0,5 kg marchwi
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 łyżeczki zmielonej kolendry
  • 3 łyżki cukru
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 gałązki kolendry
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Marchew obierz, pokrój na kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Odlej wodę i zmiksuj marchew na puree, ale tak, by zostały małe kawałeczki. Natkę pietruszki i kolendrę posiekaj. Do marchwi dodaj posiekane zioła, przyprawy i wymieszaj. Wyłóż na talerz, skrop oliwą i sokiem z cytryny.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.