Ziemniaczana sałatka
Ziemniaczana sałatka

Ziemniaczana sałatka

Składniki:

  • 2.5 kg ziemniaków
  • 0.5 litra śmietany
  • margaryna np. Rama
  • 3 łyżki tartego parmezanu

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Śmietankę wymieszaj z przyprawami i serem. Układaj na blasze pokrytej natłuszczonym pergaminie. Co trzy warstwy całość polewaj sosem serowym. Wierzch posyp serem i kawałkami margaryny. Przykryj folią aluminiową i piecz 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.