Naleśniki meksykańskie
Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie

Składniki:

  • 10 dag mąki kukurydzianej
  • 20 dag mąki pszennej
  • 1 jajko
  • półtorej szklanki wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

przyprawy:
  • sól
  • pieprz

farsz:
  • 3 łyżki ugotowanej fasoli
  • 2 jajka
  • 15 dag zmielonej szynki
  • 10 dag żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • czosnek

przyprawy:
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Z podanych składników zrób ciasto naleśnikowe. Usmaż naleśniki, ale nie za cienkie. Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj. Fasole zmiksuj i połącz z jajkami. Dodaj szynkę, starty ser i przyprawy. Wymieszaj i nakładaj na naleśniki. Zawiń w rulon i podsmażaj. Podawaj ciepłe.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.