Naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1.5 szklanki mąki
  • 1/2 litra mleka
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

farsz:
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • ser np. Feta
  • śmietana
  • czosnek
  • olej

przyprawy:
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • sól






Przygotowanie:

Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe i odstaw na pół godziny. Na rozgrzaną oliwę wrzuć szpinak. Mieszaj aż zmięknie i odparowuje wodę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzuć pokruszony ser i doprawa przyprawami. Pod koniec smażenia dodaj odrobinę śmietany. Usmaż grubsze naleśniki. Pokryj je farszem i zawijaj. Wierzch posyp serem i zapiekaj w piekarniku aż ser się rozpuści.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.