Włoska bruschetta
Włoska bruschetta

Włoska bruschetta

Składniki:

  • 2 dojrzałe pomidory
  • 2 duże kromki wiejskiego chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • kilka liści bazylii

Przygotowanie:

Pomidory sparz, obierz ze skóry i usuń nasiona. Miąższ pokrój na duże kawałki. Kromki chleba przekrój na połowy i obsmaż na oliwie na chrupko. Obierz ząbki czosnku i natrzyj nimi świeżo usmażony chleb. Kromki skrop sowicie oliwą. Miąższ pomidorów rozgnieć widelcem i nałóż na kromki. Przypraw do smaku i ozdób listkami bazylii.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.