Drożdzowe bułeczki
Drożdzowe bułeczki

Drożdzowe bułeczki

Składniki:

  • 3 dag drożdży
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • 3 łyżeczki miodu
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 szklanki mąki graham
  • 1 łyżka sezamu
  • 3 łyżeczki rodzynek

przyprawy:
  • sól
  • laska wanilii lub cukier wanilinowy
  • margaryna np. Rama

Przygotowanie:

Drożdże rozpuść w wodzie, dodaj miód i mąkę pszenną. Masę odstaw na 10 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto. Ponownie odstaw do wyrośnięcia. Czynność tę powtarzaj dwa razy. Następnie formuj małe bułeczki. Piecz na wysmarowanej tłuszczem blasze.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.