Racuszki jabłkowe
Racuszki jabłkowe

Racuszki jabłkowe

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • budyń o smaku waniliowym bez cukru
  • 1 i ½ szklanki kefiru
  • 4 jabłka
  • rodzynki
  • cynamon mielony
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia
  • cukier puder

Przygotowanie:

Mąkę, kefir, jajka i proszek budyniowy wymieszaj. Przygotuj jabłka: umyj, obierz , usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Skrop cytryną i oprósz cynamonem. Na patelni rozgrzej olej. Jabłkowe krążki maczaj w cieście i kładź na patelni. Obsmaż z obydwu stron. Racuszki powinny być rumiane. Gotowe posyp cukrem pudrem.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.