Zapiekanka
Zapiekanka

Zapiekanka

Składniki:

  • bagietka
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag szynki
  • 20 dag sera żółtego
  • margaryna np. Rama
  • ząbek czosnku

przyprawy:
  • suszona bazylia
  • tymianek
  • pieprz
  • ketchup

Przygotowanie:

Bagietkę przekrój na pół. Margarynę wymieszaj z czosnkiem i przyprawami, posmaruj bagietkę. Na wierzch układaj pokrojone w plasterki pieczarki. Posyp startym serem i kawałkami szynki. Zapiekanki wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekaj 10 minut. Wierzch polej ketchupem i od razu podawaj.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.