Zupa z groszku | Rybne zawijasy
Zupa z groszku

Zupa z groszku | Rybne zawijasy

Krem z groszku

Składniki:

  • 1 opakowanie groszku mrożonego
  • 1 litr bulionu bulion
  • kilka plastrów boczku
  • dymka
  • śmietana
  • sałata
  • oliwa

przyprawy:
  • sól
  • pieprz








Przygotowanie:

Na niewielkiej ilości oliwy smaż pokrojony w kostkę boczek. Po 8 minutach dodaj poszarpaną sałatę i rozmrożony groszek. Przykryj i duś 15 minut. Dolej bulion i zmiksuj na gładką masę. Dodaj śmietanę, przyprawy. Rozlej na talerze i posyp posiekaną dymką.


Rybne zawijasy
Rybne zawijasy

Rybne zawijasy

Składniki:

  • 4 filety z pangi
  • 4 łyżeczki masła
  • 4 łyżeczki posiekanego szczypiorku lub koperku
  • 1 mała czerwona papryka pokrojona lub starta

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Gdy filety się rozmrożą, natrzyj je odrobiną pieprzu, soli i soku z cytryny. Następnie posmaruj każdy z nich z jednej strony łyżeczką masła, posyp zieleniną i startą papryką. Filety zawijaj w rulon, sczepiaj wykałaczką i owijaj folią. Zapiekaj w piekarniku ok. 15-20 min w temp. 170°C. Podawaj z opiekanymi ziemniaczkami.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.