Jagodowe placuszki
Jagodowe placuszki

Jagodowe placuszki

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • szklanka mrożonych jagód

Przygotowanie:

Wszystkie suche składniki wymieszaj. W osobnej misce połącz ze sobą: maślankę, jajko i masło. Żeby się nie zwarzyły składniki te powinny mieć temperaturę pokojową. Połącz mieszanki z obu misek i odstaw na godzinę. Po tym czasie dodaj owoce. Małe placuszki smaż na patelni posmarowanej odrobiną masła. Podawaj ciepłe placuszki, posypane cukrem pudrem.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.