Koktajl na bazie maślanki
Koktajl na bazie maślanki

Koktajl na bazie maślanki

Składniki:

  • 1 litr maślanki
  • 20 dag marchwi
  • 1/4 szklanki miodu
  • 10 dag porzeczek (świeżych lub mrożonych)

Przygotowanie:

Marchewkę sparz wrzątkiem, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar soku przez gazę, albo ściereczkę kuchenną. W ten sam sposób wyciśnij sok z porzeczek. Sok z owocowo-warzywny przelej do osobnego naczynia. Część maślanki zagrzej, dodaj miód. Gdy się rozpuści dodaj do reszty maślanki. Połącz z sokiem z marchwi i porzeczek. Od razu podawaj.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.