Koktajl owocowo-jogurtowy
Koktajl owocowo-jogurtowy

Koktajl owocowo-jogurtowy

Składniki:

  • 450 ml jogurtu naturalnego
  • 100 ml mleka
  • 3/4 szklanki jagód lub czarnych porzeczek (mogą być mrożone)
  • 1 brzoskwinia
  • pół cytryny
  • listki mięty
  • łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Jagody przebierz. Wyjmij pestkę z brzoskwini, pokrój. Owoce wrzucić do naczynia i zmiksować. Kilka jagód odłóż do dekoracji. Do masy owocowej dodaj jogurt, mleko, sok cytrynowy. Posłódź miodem i zamieszaj. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Rozlej do wysokich szklanek. Przed podaniem przybież owocami i listkami mięty.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.