Owoce pod pierzynką
Owoce pod pierzynką

Owoce pod pierzynką

Składniki:

  • 1/2 szklanki malin
  • 1/2 szklanki jagód
  • 2 białka
  • opakowanie serka kremowego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od jajek. Żółtka razem z cukrem utrzyj na puch, a z białek ubij pianę. Owoce ułóż na foremkach. Żółtka utrzyj z serkiem, delikatnie połącz z pianą. Masą zalej owoce i wstaw do nagrzanego do 230 stopni piekarnika. Masa serowa musi się zarumienić. Podawaj na ciepło lub zimno.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.