Słodki kuskus
Słodki kuskus

Słodki kuskus

Składniki:

  • 200 g kaszy kuskus
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 3 łyżki masła
  • 80 g rodzynek
  • 50 g obranych ze skórki migdałów
  • łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej

przyprawy:
  • szczypta cynamonu
  • odrobina soli

Przygotowanie:

Kurkumę rozpuść w szklance wrzątku. Kaszę i rodzynki zalej żółtym płynem. Dopraw do smaku i odstaw. Na patelni rozgrzej masło, dorzuć rodzynki. Smaż przez 10 minut na małym ogniu. Pod koniec dodaj migdały i skórkę pomarańczową. Podawaj na ciepło.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.