Kanapka motyle
Kanapka motyle

Kanapka motyle

Składniki:

  • ulubione pieczywo
  • Margaryna np. Rama
  • żółty ser
  • szynka

warzywa:
  • sałata
  • rzodkiewka
  • pomidor
  • ogórek (marynowany lub świeży)
  • papryka
  • kukurydza











Przygotowanie:

Rozłóż na talerzu liście sałaty. Przygotuj kanapki tak jak lubisz (po dwie jednakowe do zrobienia jednego motyla). Kanapki przygotowane z okrągłej bułki przekrój na pół, z ciemnego pieczywa zaś wytnij z każdej kromki po dwa serduszka. Ułóż na sałacie najpierw tułowia obu motyli (pasek papryki i połówkę ogórka) oraz głowy (połówki rzodkiewek). Następnie - ułóż skrzydła.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.