Chrupiące śniadanie
Chrupiące śniadanie

Chrupiące śniadanie

Składniki:

  • szklanki dmuchanych płatków pszennych, bądź ryżu dmuchanego
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 3/4 szklanki kiełków pszenicy
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 łyżeczki wody

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. W dużej misce wymieszaj płatki dmuchane, owsiane i kiełki pszenicy. Do żaroodpornego naczynia włóż kakao, miód, olej i wodę. Podgrzej przez 10 sekund w kuchence mikrofalowej na wysokich obrotach lub na kuchence mikrofalowej. Uzyskana masa powinna dać się łatwo wymieszać. Dodaj płatki i piecz przez 10 minut. W tym czasie raz zamieszaj.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.