Zupa mleczna
Zupa mleczna

Zupa mleczna

Składniki:

  • 1.5 szklanki mleka
  • 5 jajek
  • 10 łyżek cukru
  • cukier wanilinowy lub laska wanilii
  • odrobina cynamonu

Przygotowanie:

Żółtka oddziel od białek. Do gotującego mleka dodać żółtka- mieszaj cały czas, aż zupa zgęstnieje. Dodaj cynamon i wanilię. Białka z cynamonem i cukrem ubij na sztywną porcję. Łyżeczką rób małe kluseczki. Kładź na gorące mleko. Obgotuj je z każdej strony. Kluseczki przełóż na talerz i zalej wystudzoną zupą.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.