Kanapka rybna
Kanapka rybna

Kanapka rybna

Składniki:

  • pieczywo pełnoziarniste
  • margaryna Rama
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • czerwona fasola konserwowa
  • cebula lub szczypiorek
  • łyżka majonezu

przyprawy:
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Odcedź tuńczyka. Przełóż do miseczki i widelcem rozdrobnij. Dodaj majonez i drobno posiekaną cebulę (lub szczypiorek). Wymieszaj dokładnie. Fasolkę przepłucz zimną wodą i odcedź. Dodaj do tuńczyka. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj. Pieczywo przekrój na kromki. Posmaruj masłem i rybną pastą.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.