Kanapka z jajkiem
Kanapka z jajkiem

Kanapka z jajkiem

Składniki:

  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba
  • biały serek
  • szczypiorek
  • jajko ugotowane na twardo
  • kilka plasterków pomidora

przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • odrobina musztardy do smaku

Przygotowanie:

Łyżkę serka wymieszaj z odrobiną musztardy. Posiekaj szczypiorek i dodaj go do serka. Pieczywo przekrój i posmaruj przygotowanym serkiem. Jajko pokrój w plasterki. Posyp solą i pieprzem. Połóż na kanapce, przykryj plasterkami pomidora.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.