Kanapki z pastą z twarogu i wędzonej ryby
Kanapki z pastą z twarogu i wędzonej ryby

Kanapki z pastą z twarogu i wędzonej ryby

Składniki:

  • ulubione pieczywo
  • 15 dag twarogu
  • 20 dag ryby wędzonej
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka posiekanej natki lub szczypiorku

przyprawy:
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Rybę opraw i zmiksuj razem z serem i jajkami (możesz też przepuścić przez maszynkę). Powstałą masę wymieszaj z oliwa i przyprawami. Na koniec dodaj natkę i wymieszaj. Gotową pastą smaruj pieczywo.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.