Owocowy omlet
Owocowy omlet

Owocowy omlet

Składniki:

  • 2 białka
  • 2 łyżeczki mleka
  • trochę margaryny np. Ramy
  • jabłko
  • cukier puder
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

Przygotowanie:

Jabłko upiecz w całości. Po upieczeniu obierz ze skórki i pokrój w drobne kawałeczki. Połącz z cukrem pudrem i wanilinowym. Ubij pianę z białek i połącz delikatnie z mlekiem. Na patelni rozpuść margarynę i usmaż omlet. Przełóż na talerz. Na wierzch ułóż owoce, posyp cukrem pudrem i podawaj.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.