Sałatka z tuńczykiem
Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

  • 1 duży brokuł
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • czerwona papryka
  • 1/2 opakowanie drobnego makaronu
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki

przyprawy:
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Różyczki brokułu ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój dość drobno. Makaron ugotuj na pół miękko. Tuńczyka rozdrobnij widelcem, połącz z zimnym brokułem i makaronem. Dodaj posiekaną paprykę oraz przyprawy. Na koniec sałatkę posyp posiekaną pietruszką (około 2 łyżek).

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.