Dip ziołowy
Dip ziołowy

Dip ziołowy

Składniki:

  • 1/2 słoika majonezu
  • mały pojemnik gęstego jogurtu naturalnego
  • łyżka gęstej śmietany
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano

przyprawy:
  • sól
  • biały pieprz
  • odrobina cukru







Przygotowanie:

Obierz jajka. Rzodkiewkę dokładnie posiekaj. Jogurt, śmietanę i majonez wymieszaj z rzeżuchą, drobno posiekanym szczypiorkiem, jajkami, rzodkiewkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku solą pieprzem, cukrem i odrobiną oregano.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.