Czekolada
Czekolada

Czekolada

Składniki:

  • 1/2 szklanki surowego mleka
  • 1.5 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 1 paczka mleka w proszku
  • orzechy (można dodać cukier waniliowy)
  • rodzynki
  • preparowany ryż

Przygotowanie:

Zagotuj margarynę, cukier i kakao. Do masy dodaj kolejne składniki: orzechy, cukier waniliowy i mleko w proszku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Przygotuj brytfankę, lub tacę o wysokich brzegach. Posmaruj masłem lub margaryną. Na tak przygotowane naczynie szybko wylej czekoladę. Ostudź . Gdy czekolada stężeje pokrój ją w kawałki. Uwaga! Czekolada na miękko smakuje równie wyśmienicie.

dr inż. Anna Harton

Zakład dietetyki SGGW w Warszawie
Pytanie do eksperta
Partnerzy

Braki flash player !!!

O NAS | KONTAKT | REKLAMA
copyright © 2009 Inspirander Media Sp. z o.o.